Bolivia kent verschillende klimaten, dat komt door verschillende hoogtes in het land.
In het Amazonegebied heerst een tropisch klimaat, de gemiddelde temperatuur is hoog en er is een hoge vochtigheidsgraad. Tot een hoogte van ongeveer 1000 meter is er sprake van een tropisch klimaat. Tussen de hoogte van 1500-2500 meter is er sprake van een subtropisch klimaat. Op een hoogte van 2000-4000 meter heerst een gematigd klimaat.
Op hoogtes hoger van 4000 meter is een hooggebergteklimaat, de winters zijn er zonnig en droog, maar erg koud. 's Nachts kan de temperatuur tot de -20°C dalen. Op de oostelijke bergketen, de Cordillera Oriental, valt de meeste sneeuw en op de lagere delen van het gebergte valt veel regen. Op de westelijke bergketen, de Cordillera Occidental, valt heel weinig neerslag. De gemiddelde zomertemperatuur verschilt vaak maar een paar graden met de gemiddelde temperatuur in de winter. Bijvoorbeeld La Paz is een plaats die op 3658 meter hoogte ligt, de gemiddelde temperatuur in januari is daar 10°C en in juli 7°C. De jaarlijkse hoeveelheid regen is 572 mm.
Het regenseizoen is in de zomer, van december tot april. Het droge seizoen is in de winter, die van mei tot augustus duurt. Doordat Bolivia op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen het omgekeerde van de seizoenen hier in Nederland.
In de laaglanden heerst een tropisch, vochtig klimaat. Het kan wel eens flink afkoelen zodra de Surazo waait, dat is een koele zuidenwind, maar het vriest er nooit. Ook vallen in de laaglanden de meeste regen, soms zoveel dat de rivieren de hoeveelheid water niet kunnen verwerken en buiten de oevers treden.
Concepción ligt op 490 meter hoogte, de temperatuur in januari is daar gemiddeld 24°C en in juli 20°C. De jaarlijkse hoeveelheid regen is 1141 mm.
Het weer in Bolivia word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Bolivia tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.